Bref
Uronite u povijest Brefa
1968

1968: Prvi WC blok

Henkel je predstavio njemačkom tržištu prvi Henkel WC blok koji se objesi na rub WC školjke. Ovaj izum predstavlja revoluciju na tržištu higijenskih proizvoda pružajući higijensku čistoću i svježinu sa svakim ispiranjem i to do nekoliko tjedana.

1975

Od 1975. do 2000.: Stručnjak za WC higijenu

Na temelju brojnih istraživanja kako bi razumjeli potrebe potrošača kada je riječ o higijeni i čistoći WC-a, Henkel je lansirao različita rješenja za čistoću WC školjke kao što su WC Cleaner, WC Blokovi s duo komorama, WC Gel i WC tablete.

2002

2002: Inovativna dualna tehnologija

Za većinu potrošača, dugotrajan, svjež miris i pouzdane performanse čišćenja su esencijalne potrebe kad je riječ o proizvodima za čišćenje WC školjke. Da bi se ispunile te želje, potrebna su bila dva proizvoda: sredstvo za čiščenje WC školjke i osvježivač zraka. Godine 2002., Henkel je lansirao Bref Duo Aktiv: prvi tekući osvježivač s dvije odvojene komore za čišćenje wc školjke i osvježivaač zraka.

2010

2010: Revolucija - Power Aktiv kuglice

Henkel je lansirao revolucionaran proizvod: Bref Power Aktiv! Njegova jedinstvena formula ima snažnu kombinaciju 4 funkcije: spriječava nastajanje kamenca, pruža pjenu za čišćenje, zaštitu od prljavštine i dodatnu svježinu za Vašu WC školjku! Potrošači diljem svijeta vole Bref Power Aktiv radi njegova primamljiva izgleda, praktičnosti, te svježih i živahnih mirisa. Otkad je lansiran 2010. godine, Henkel je proizveo više od 1,000,000 komada i distribuira ih u više od 50 zemalja diljem svijeta.

2012

2012: Lansiranje Blue Aktiv kuglica

Zahvaljujući plavim kuglicama, Bref Blue Aktiv vidno održava čistoću i svježinu Vaše WC školjke čak i između ispiranja. Kako? Jednom kada pustite vodu, košarica Blue Aktiva sakuplja vodu, obogaćuje ju aktivnim sastojcima i otpušta ih na kraju ispiranja. Dokaz tomu je plava voda koja sadrži aktivne sastojke i ostaje u vašoj WC školjci za najbolju čistoću i svježinu čak i između ispiranja!

2012

2012: Balls Dream bend

Bref je razvio uspješnu viralnu kampanju osnivajući Balls Dream bend: 4 zgodna dečka predstavljaju svaku od 4 funkcije Bref Power Aktiv formule, Dimitri blistavi, Marcellus granitni, Marcus osvježavajući, Alejandro zaštitnik. Kampanja je lansirana globalno i od tada su videi pogledani više od 20 milijuna puta.

2013

2013: Lansiranje 6x Bref Power Gela

Bref lansira snažnu formulu: Bref 6xEffect Power Gel liniju za čišćenje WC školjke. Ova linija proizvoda snažno cilja neke od najvećih problema u čišćenju WC školjke kao što su hrđa, prljavština, mrlje od mokraće, neugodni mirisi i stvaranje kamenca, te pomaže održati Vašu WC školjku higijenski čistom i svježom bez puno truda.

2015

2015: Bijeg u egzotične destinacije

Bref lansira Bref Power Aktiv Escapes liniju. Šarene kuglice i egzotični mirisi Vas vode u egzotične destinacije sa svakim ispiranjem!

2016

2016: Bref Power Aktiv Fragrance Boost

Posljednja inovacija Bref WC blokova: Bref Power Aktiv Fragrance Boost sa jedinstvenom jezgrom napunjenom s 40% više mirisa u usporedbi s vanjskim omotačem pruža još više svježine sa svakim ispiranjem! Zahvaljujući novom sustavu, Bref Power Aktiv Fragrance Boost  zadržava snažnu razinu intenziteta mirisa cijelo vrijeme korištenja proizvoda. Rezultat je svježina Vaše WC školjke od prvog do posljednjeg ispiranja.

2017

2017: Bref Blue and Color Active

Nakon uspješne inovacije Brefa Blue Active koja je imala vrhunske rezultate, tvrtka Henkel u 2017. godini je lansirala artikal Bref Color Water koji je moguće dobiti u dvije varijante: Svježina lavande i oceana.

Za Bref Blue i Color Active počela je vrlo uspješna televizijska i digitalna kampanja. U toj kampanji Bref se suočio sa izazovom u kojem mora učiniti WC školjku blistavom čistom i svježom. Pokušaj pronalaska inovativnog i djelotvornog rješenja vidi u obliku Bref Blue, Purple i Turquoise Active.