Bref

Uljepšajte svoju kupaonicu

Svi provodimo mnogo kvalitetnog vremena u svojim kupaonicama i stoga se isplati uložiti trud kako biste kupaonicu pretvorili u posebno mjesto. Učinite ju temom razgovora, predmetom ljepote, učinite ju nečime čime ćete se ponositi pred svojim gostima.

Bilo da planirate potpuno novi izgled ili ste samo u potrazi za savjetima i trikovima za uljepšanje svoga toaleta, sakupili smo nekoliko ideja kako bismo vam pomogli da ostavite utisak svojom „najmanjom prostorijom”.

Norveško drvo

Ako vam se sviđa čisti, minimalistički izgled s prirodnim materijalima, kupaonica u nordijskom stilu mogla bi biti savršen izbor za vas. Nordijski izgled prikladan je za svijetle, prozračne prostore. Prirodno drvo kombinira se s bijelim pločicama i namještajem za kupaonicu, čime se stvara jednostavan, ali topao ugođaj.

Skandinavski stil moguće je postići relativno povoljno. Bijeli emajl i obično drvo ubrajaju se u manje skupe materijale za kupaonicu. Ako već imate potpuno bijelu kupaonicu, odmah ste u prednosti. Jednostavno dodajte drvene police ili stolne ploče i – baš kao u poznatoj pjesmi Beatlesa „Norwegian Wood” – bit ćete na dobrom putu prema norveškoj kupaonici.

Prirodno drvo s bijelim pločicama

Rustikalni elementi

Rustikalni stil možete prilagoditi svojem ukusu. Implicitno je pomalo sirov, obično uz antikne dodatke i elemente te ne zahtijeva savršeno skladan namještaj. Dapače, pravi rustikalni stil pomalo je „slučajno raznolik” i uključuje samostalne komade namještaja.

Ako osjećate da vam je trenutačna kupaonica pomalo sterilna i prazna, možete je učiniti toplijom jednostavnim dodavanjem nekoliko starijih drvenih komada. Objesite obojeni ormarić na zid, možda i zrcalo s pohabanim drvom ili zamijenite svoju modernu jedinicu od melamina starijom komodom.

Antikni namještaj

Dodajte glamur

Ako u vama čuči diva, a previše ste skromni da biste slijedili svoje dijamantima optočene snove u ostatku svojeg doma, trebali biste si dati oduška u kupaonici. Ne postoji loš ukus u kupaonici. Ovdje kič postaje ironičan i zabavan.

Stoga izvadite lustere, zrcala u baroknom stilu, slavine ukrašene dijamantima i „prijestolja” dekorirana plišem te pretvorite svoju kupaonicu u palaču praktičnosti. Vaš vlastiti mini-mini Versailles.

Vaša mini palača

Manje je više

Čista prostorija, čisti zahod. Ako volite uredan život, minimalistički pristup sa stilom jednostavno se postiže i održava čistim. Jednostavne linije, minimalističke površine, samostalni umivaonici i zastupljenost jedne boje karakteristike su minimalističkog izgleda.

Minimalno podrazumijeva rješavanje nereda bez milosti. Uklonite sve nepotrebne ukrase, pohranite sagove i prostirke u podrum, a podove i zidove obojite čistim, jednostavnim bojama. Kako bi bio efektan, minimalistički izgled mora sadržavati čiste, oštre linije i mora se izvesti uredno.

Manje je više

Svježina cvijeća

Sobne biljke odličan su način da dotjerate svaku kupaonicu i, ako ih imate dovoljno, one mogu odrediti cjelokupnu temu vaše kupaonice.

To je prilično jednostavan i povoljan način za stvaranje nečeg neobičnog. Štoviše, brojnim biljkama posebno odgovaraju vlažni uvjeti u kupaonicama, a njihov ugodan miris može pomoći ukloniti neugodne mirise.

Međutim, imajte na umu da je biljkama potrebno mnogo brige. Ako želite kupaonicu koja se održava uz malo truda, ovaj izbor nije za vas.

Svježina cvijeća

Viktorijanska raskoš kupki

Ako ciljate na kraljevski apartman među kupaonicama, elegantna kada vašim odajama može pružiti zaista uzvišeno ozračje. Kade u viktorijanskom stilu s bogato ukrašenim nožicama i ulaštenim cijevima ponovno su u modi. One odišu luksuzom i vašoj kupaonici vraćaju stil i otmjenost.

Ovaj odabir u dekoru pristaje samo većem prostoru. Takvoj kadi potrebno je diviti se iz svih kutova i trebali bi je nadopunjavati umivaonici i namještaj u stilu istog povijesnog razdoblja.

Kada je zvijezda

Ako i dalje ne možete odlučiti koji je stil pravi odabir za vas, promišljeno postavljanje manjih ukrasnih elemenata po vašoj kupaonici također može unijeti velike promjene bez mnogo utrošenog vremena, novca ili truda.

Kako biste počeli s uređivanjem svoje kupaonice samo morate početi razmišljati o njoj: od jedinstvenih komada koji privlače pažnju, poput ogledala ili novog zastora za tuš, do minimalno uloženog svakodnevnog truda poput unošenja svježeg cvijeća.

Zrcalo

Zrcala su nužna. Zašto ne biste zrcalo pretvorili u dekorativni komad koji privlači pažnju?

Odvažni zastor za tuš

Šareni zastor za tuš može preobraziti vašu kupaonicu.

Potpuri

Šareni zastor za tuš može preobraziti vašu kupaonicu.

Vaze i cvijeće

Vaze i cvijeće mogu razvedriti svaku kupaonicu.

Usklađenost boja

Bojom ručnika na jednostavan način odrazite boju svojeg dekora!

„Kako biste poboljšali svoju kupaonicu, samo morate početi razmišljati o njoj”- jednostavni savjeti za preobrazbu vaše kupaonice.