Bref

Savjeti o tome kako održati kupaonicu čistom duže vremena

Nakon kaotičnog dana na poslu gotovo se nitko ne raduje neurednom domu. Radije biste da vam je sve na svome mjestu kad dođete kući kako biste u miru mogli prirediti kupku uz svjetlost svijeća za opuštanje. Čišćenje kuće, posebno kupaonice, djeluje kao posao koji oduzima puno vremena i koji gotovo uvijek želimo izbjeći. Također, prljava kada i svi vaši proizvodi za njegu raštrkani oko umivaonika nikako nisu ugodan prizor. Ipak, važno je održavati kupaonicu čistom, ne samo iz higijenskih razloga, već i zbog vlastitog mentalnog zadovoljstva. Zato je čista i uredna kupaonica svačiji san!

Čistite usput

Važno je osigurati da vaša kupaonica ostane čista nakon svake upotrebe kako ne biste morali obavljati dugotrajna čišćenja svaki put kad vam dođu gosti. Dobar je savjet da uvijek imate dovoljno WC papira i sredstava za čišćenje. Trebali biste ih držati u ormariću u kupaonici kako bi bili lako dostupni. Uvijek negdje iza vrata držite močo kako ne biste morali prelaziti preko lokve vode svaki put kad ulazite u kupaonicu.

Nabavite zavjesu od tkanine

Ako se bojite bakterija ili, poput većine nas, želite izbjeći dodir s klicama, važno je održavati područje kupaonice čistim. Zavjesa za tuš najbolje je mjesto za razvoj biofilma, stoga je najbolje da započnete sa zavjesom za tuš od tkanine. Lakše ih je očistiti i promijeniti. Možete odabrati onu koja odgovara vašim estetskim sklonostima i pobrinite se da je redovito čistite kako biste spriječili razvoj sluzavih bakterija u području kupaonice.

Zavjesa za tuš od tkanine.

Spušten poklopac daske

Klice iz WC-a prsnu prema gore pri ispiranju, stoga je ključno da pri tome držite poklopac daske spuštenim. Još jedan koristan savjet bio bi da upotrijebite izbjeljivač na bazi klora za čišćenje WC-a. Samo dodajte četvrt šalice u WC i pustite da djeluje neko vrijeme prije nego isperete. Taj postupak trebali biste provoditi barem jednom tjedno kako bi vaš WC neprestano bio čist i spreman za upotrebu. Ako želite napraviti nešto zanimljivije, možete izraditi vlastite šumeće tablete za čišćenje WC-a. Sve što vam treba za ovaj projekt iz kućne radinosti jest malo sode bikarbone, deterdženta za posuđe i limunske kiseline. Razumijemo da možda nećete uvijek imati vremena za tako nešto, stoga su vam raspolaganju razni proizvodi za čišćenje WC-a na tržištu. Bref 10x Effect Protection Shield WC Gel lako čisti WC i oblaže ga zaštitnim slojem koji sprječava zadržavanje prljavštine na WC školjci.

Kako spremiti stvari u kupaonici?

Nije preporučljivo da ostavljate svoje proizvode za njegu, pogotovo kistove za šminku, raštrkanima po kupaonici nakon što završite s nanošenjem šminke. Možete nabaviti estetski ugodnu staklenku otvorenog vrha u koju ih možete smjestiti. Ako ih ostavite na otvorenom, privući će bakterije. Također osušite svoju četkicu za zube na zraku nakon svake upotrebe i pobrinite se da redovito čistite spremnik u kojem je čuvate. Osim toga, dobro mjesto za čuvanje nije važno samo iz higijenskih razloga, već će i smanjiti količinu nereda oko vašeg umivaonika.

Redovito čistite pod močom

Također se morate pobrinuti da je i pod kupaonice neprestano čist. Prljav pod kupaonice značio bi da ćete prenositi klice iz kupaonice posvuda po kući kada iz nje izađete. Uložite u kvalitetan močo za kupaonicu koji se lako upotrebljava. Možda bi bolji izbor bio nabaviti periv močo koji ćete također moći redovito čistiti.

Što učiniti s neugodnim mirisom u kadi?

Veselite se lijepoj kupki nakon napornog dana, no iznevjerio vas je neugodan miris koji dopire iz kade. Bez sumnje se radi o biofilmu koji raste u vašoj kadi. Najbolji način da ga se riješite jest da niz odvod stavite pola šalice sode bikarbone i zatim šalicu octa. Pustite da djeluje neko vrijeme i zatim očistite kadu vrućom vodom. Praktičnije rješenje jest Bref Color Aktiv. Njegova formula za čišćenje uklanja kamenac, osvježava i održava higijenu čak i između dva ispiranja.

Morate ukloniti nered

Važno je imati red po kojem ćete organizirati svoj ormarić za lijekove. Osim što će sve biti lako dostupno, vaša će kupaonica djelovati organiziranije. Odbacite iskorištena pakiranja proizvoda koje upotrebljavate, osim ako vam nisu zaista potrebni, te na zidove postavite elemente na koje ćete objesiti ručnike. Organizirana kupaonica mnogima predstavlja čistu kupaonicu!

Organizirana ladica u kupaonici.

Pribor prve pomoći u vašoj kupaonici

Nakon što ste se pobrinuli da je u vašoj savršenoj kupaonici sve čisto i na svome mjestu, trebali biste nabaviti kutiju u koju ćete spremiti svu opremu za čišćenje, uključujući i proizvode za čišćenje koje redovito upotrebljavate. U toj se kutiji moraju nalaziti i vlažne maramice za dezinfekciju ili drugi priručni proizvodi koji su dostupni na tržištu. Ti vam proizvodi moraju biti lako dostupni kako biste očistili vodene mrlje na svojem ormariću za lijekove ili povremene kapljice poprskane paste za zube. U toj kutiji možete čuvati i maramice za suho čišćenje. Dobro će vam doći kad budete morali obrisati prašinu s vrata kupaonice, polica ili čak poda. Sada više ne morate izvlačiti usisivač za svaku sitnu prljavštinu. Čišćenje pri početku dana važnije je nego što mislite.

Čist, uredan i uređen privatni prostor čini čuda: poboljšava vam raspoloženje i pomaže vam da se opustite bez brige o tome tko će očistiti umivaonik ili isprati WC. Stoga upotrijebite ove izvanredne savjete o tome kako održati kupaonicu čistom duže vremena.