Bref

Osvježite svoj WC

Nitko ne bi trebao podnositi neugodne mirise u WC-u. Ipak, taj problem pogađa i najčišće domove! Neugodni, teški mirisi mogu se neprimjetno pojaviti te se postupno pogoršavati, a da toga nismo svjesni. Zatim iznenada postanu izvor srama, nervoze i potencijalni uzrok sukoba u inače sretnom domu.

No sve je to potpuno nepotrebno. Ne bismo se trebali brinuti o mirisu koji dopire iz našega WC-a i možemo ga se riješiti pravovremenim preventivnim radnjama. Slijede tri koraka kojima ćete osigurati da vas više nikad ne osramoti neugodan miris vašega WC-a.

1. Upotreba sredstava za čišćenje i osvježivača WC-a

Kako vaš WC ne bi ispuštao neugodne mirise, potrebno ga je redovito čistiti kvalitetnim sredstvom za čišćenje te održavati svježinu upotrebom osvježivača. Pouzdano sredstvo za čišćenje odaberite iz linije Bref Hygienically Clean&Shine Gel. Idealna za redovitu upotrebu, ova sredstva za čišćenje svježeg mirisa održavat će vašu školjku čistom, blistavom i bez kamenca. Ako je vaša školjka vrlo prljava, s vremena na vrijeme moglo bi vam biti potrebno nešto jače. Upotrebljavajte Bref 10x Effect, jedno od najjačih sredstava za čišćenje na tržištu, kako biste se riješili prljavštine i kamenca kako iznad tako i ispod razine vode.

Jednom kad temeljito očistite svoj WC, htjet ćete ga takvim i održati. Stoga između čišćenja upotrebljavajte osvježivač WC-a kako biste očuvali njegov svjež miris. Osvježivači WC-a djeluju pri svakom ispiranju i time osiguravaju čistoću i otpuštanje ugodnog mirisa dezodoransa u vaš WC. Uklanjaju miris urina i ostale neugodne mirise te održavaju higijenske standarde.

Osvježivač WC-a Bref Power Aktiv osigurava maksimalnu djelotvornost s četverostrukim djelovanjem pri svakom ispiranju. Bori se protiv prljavštine i čisti vaš WC, sprječava nakupljanje kamenca i smeđih mrlja u vašoj školjci, osigurava higijensku čistoću vašeg WC-a i rješava se bakterija te ispušta mirisnu aromu koja vašem WC-u i kupaonici daje svjež miris. Sve to učinit će vašu školjku sjajnom i podariti joj svjež miris, uz vrlo malo dodatnog čišćenja. Ako ste osoba koja bi mogla zaboraviti jednom tjedno očistiti svoj WC, osvježivač WC-a za vas je nužnost.

2. Pustite da vaš WC diše

Čini se očitim, no svjež zrak ključna je značajka. Ponekad se krivnja nepošteno pripiše WC-ima neugodnog mirisa, a zapravo je odgovornost na samoj prostoriji. Kvalitetno prozračivanje i kretanje zraka ključni su ne samo u svrhu rastjerivanja mirisa, već i vlage i pare, čije zadržavanje brzo vodi do stvaranja plijesni. Omogućivanje takvog prozračivanja može se postići i jednostavnom uputom: da, ako su zrcala zamagljena, potrebno je otvoriti prozor! Ako prostorija nema prozora, otvorite prozore oko WC-a kako biste potaknuli kretanje zraka. U protivnom, nastat će plijesan.

Na temeljnoj razini, instalacija ventilatora za izvlačenje zraka može učiniti veliku razliku u slabo prozračenom prostoru te ih je iznenađujuće jednostavno instalirati (ovisno, naravno, o vašem prostoru). Ako nema načina da se prostorija prozrači na jednostavan način, također možete razmotriti kupovinu odvlaživača zraka kako biste suzbili vlagu koja uzrokuje stvaranje plijesni. Čak i relativno jeftine i malene jedinice mogu biti od velike pomoći.

Kupaonica s otvorenim prozorom.

3. Osvježite svoj WC na prirodan način

Kada ustanovite osnovne uvjete (dobro prozračen i dezinficiran WC) spremni ste za završne postupke. Oživite svoj WC prirodnim biljem i cvijećem i stvorite pravi ambijent, kako vizualni tako i mirisni. Najjednostavniji način da se to postigne jest potpourri. Bez održavanja, a jakog mirisa, potpourri pruža snažnu, bogatu aromu koja prekriva manje ugodne mirise u zraku.

Po sličnom principu, ali s drugačijim sastojcima, možete eksperimentirati s manje uobičajenim zdjelama sušenog bilja. Menta je blag i rjeđe upotrebljavan miris koji također ostaje jako dugo vremena i opstaje u vlažnijim okruženjima. Sušeno cvijeće krasan je dodatak bilo kojem WC-u, ne samo zbog mirisa, već i izgleda. Lavanda, stolisnik i osjak, skupljeni i obješeni na zrcala i šipke zavjese za tuš, pružaju notu seoskog šarma. Imajte na umu da ove lijepe biljke i same mogu popljesniviti, stoga ih je potrebno redovito mijenjati.

Ako ne volite sušeno cvijeće, drugi način prirodnog aromatiziranja WC-a jest izrada vlastitog osvježivača zraka u spreju. Prilično ih je lako samostalno spraviti i mnogi ljudi ih upotrebljavaju umjesto tvornički proizvedenih raspršivača. Većina recepata sastoji se od eteričnih ulja pomiješanih s alkoholom i vodom. Možete ih spraviti u koliko god aroma želite te ih pomiješati i usklađivati dok ne pronađete savršeni dezodorantski miris.

Obješena lavanda.

Zaključak

Mnogi problemi u kućanstvu zahtijevaju našu redovitu i temeljitu pažnju. Neugodni mirisi u kupaonici nisu jedni od njih. Uvijek ćete morati brisati prašinu, usisavati i ribati kako biste održali svoj dom u pristojnom stanju. No u vezi s neugodnim mirisima WC-a ne morate poduzimati ništa osim zaboraviti na njih, pod uvjetom da provodite ove osnovne mjere. Higijena, prozračivanje i prirodni, nježni mirisi. Svi dolaze u oblicima koji zahtijevaju minimalno ili nimalo održavanja. Samo slijedite ova tri koraka i nikad se više ne morate brinuti o neugodnom mirisu svojega WC-a.

Kakav je to smrad? Prestanite se brinuti o svojem WC-u. Slijedite naša tri jednostavna koraka i nikad se to više nećete zapitati – znat ćete da u vašem WC-u nema neugodnih mirisa.