Bref

Origami u kupaonici

Ako vam u posjet dolaze gosti i želite za tu priliku stvoriti otmjenu atmosferu, postavljanje nekoliko sitnijih origami komada vrlo je učinkovit trik za davanje stila vašoj večeri. Nježan, nenametljiv i prekrasan, najljepši origami pruža notu sofisticiranosti i ekskluzivnosti zabavi vaše večeri. Vaši će gosti nedvojbeno ostati iznenađeni i razdragani kad naiđu na ova mala presavijena čudesa razmještena po vašoj kupaonici i WC-u.

Za stvaranje origami čarolije moguće je upotrijebiti mnoge materijale u vašoj kupaonici. Origami od WC papira trenutno je u modi i ostavlja snažan vizualni dojam, čak i u jednostavnijim dizajnima. Papirnati ručnici i papir u boji također se mogu upotrijebiti za izradu nešto tradicionalnijih oblika. A ako ste pravi profesionalac u origamiju, ručnike za lice i tuširanje također možete oblikovati u origami oblike.

Origami od WC papira

Inače ne povezujemo WC papir s umjetnošću ni ljepotom, stoga je time još i ugodnije kad naiđemo na origami oblike izrađene iz naših skromnih rola. Neke od naših najboljih dizajna jednostavno je postići, a svi će zadiviti vaše goste. Pokažite im malen dekorativni predmet na rubu role WC papira i znat će da niste previdjeli niti jedan detalj u namjeri da za njih stvorite savršenu večer.

Vaša kreativnost s WC papirom pokazat će im da se nalaze u posebnom, ekskluzivnom okruženju. Ta dekorativna značajka trenutno je u trendu i svaki profinjeni hotel barem će gornji list svježe role WC papira savinuti u trokut, da tako dočeka nove goste. Mnogi će ići i korak dalje s dovitljivim presavijanjem role u osebujne lepeze, nabore ili mašne.

Origami od WC papira.

Trokutasti završetak

Kako biste izradili jednostavan trokutasti završetak, samo uzmite zadnja dva lista role i dijagonalno ih presavinite po cijeloj dužini na način da završetak strši sa strane role. Zatim opet presavinite po sredini, čime ćete dobiti malen trokut. Sada se komadić koji je stršao sa strane nalazi na vrhu te ga umetnite u početni pregib, čime će se oblik zadržati.

Rola WC papira s trokutastim završetkom.

Lepeza

Izraditi lepezu također je relativno jednostavno. Uzmite zadnji list role WC papira te ga čitavog presavinite poput harmonike sve do ruba drugog lista (pazite da ne otkinete perforacije). Zatim ga zasijecite po sredini i presavinite obje strane prema gore sve dok se ne susretnu u sredini i zajedno oblikuju lepezu.

Lepeza od WC papira.

Origami od jednog lista WC papira

Također je moguće napraviti origami od samo jednog lista WC papira. Ako se spretno izradi, djeluje vrlo lijepo i nježno. Zašto ne potaknete goste koji se duže zadrže da pokušaju izraditi jednoga? Ostavite im nekoliko jednostavnih uputa za izradu osnovnih oblika u blizini WC-a te, po mogućnosti, i par vlastitih primjera.

Brod od papira
Jedan takav jednostavan oblik jest brod od papira. Klasičan, ali dobar primjer. Jednostavno je izraditi minijaturne oblike brodova od WC papira, a dobro se uklapaju u kontekst kupaonice. Uzmite samo jedan list WC papira i presavinite ga na pola te zatim još jednom na pola. Nakon toga spojite kutove kvadrata sve dok ne dobijete trokut. Presavinite pravokutni dio oblika koji je ostao na dnu prema gore. Presavinite pravokutni dio ispod trokuta prema gore s obje strane, zatim povucite trokut kroz sredinu i eto! Dobili ste minijaturni brod od papira.

Jednostavna origami ribica
Još je jednostavnije izraditi origami ribicu. I ovdje možete upotrijebiti samo jedan list WC papira za dobar rezultat. Jednostavno presavinite kvadrat u malen trokut – najjednostavniji oblik. Zatim presavinite dva vanjska lista trokuta kako biste stvorili dupli rogati repić – vrlo jednostavno i slatko!

Rola WC papira sa započetim presavijanjem.

Origami postavljen oko vašeg WC-a

Naravno da ne morate izrađivati origami od WC papira samo zato što se nalazi u WC-u. Mnogi ekskluzivni hoteli također koriste „normalan” origami kako bi impresionirali svoje goste i ostavili dovitljivo oblikovane životinjice i cvijeće po njihovim sobama i WC-ima. I vi to možete napraviti kako biste dodatno zadivili svoje goste. Postoji bezbroj životinja i oblika između kojih možete birati, a do detaljnih uputa i vodiča u obliku videozapisa lako je doći. Zašto ne biste započeli s najslavnijim od svih origami oblika, japanskim ždralom? Ovo elegantno stvorenje jednostavno je izraditi, a djeluje impresivno u bilo kojoj prostoriji kuće. Ostali oblici prikladni za kupaonicu jesu vjetrenjača, školjka i, najjednostavniji od svih, jedrilica. Sve ih je moguće izraditi na vrlo jednostavan način, a zatim ih možete postaviti na razna mjesta u kupaonici kako biste papirom u boji stvorili morski ugođaj.

Japanski ždral.

Origami s ručnicima

Konačno, ako postajete stručni u umjetnosti origamija, možete svoje pokušaje ukrašavanja uzdignuti na sljedeću razinu izradom oblika od ručnika u svojoj kupaonici. Iako oblikovanje ručnika, tehnički gledano, nije origami (riječ „origami” doslovno znači presavijen papir i zahtijeva materijale koji mogu držati pregibe), moguće je izraditi slične oblike. Samo morate naći posebne upute za ovu vrstu materijala koja se ne može potpuno presavinuti niti ostati presavinuta. Oblici se stvaraju umetanjem i okretanjem, a ne presavijanjem, no, osim toga, principi su slični. Za one koji to mogu izvesti, oblici i stvorenja izrađeni od ručnika mogu ostaviti snažan dojam. Možete izraditi veće oblike i svi vrlo dobro odgovaraju okruženju kupaonice, a izgledaju nevjerojatno dobro!

Zečić od ručnika.

Ako još niste sigurni koji vam stil najbolje odgovara ili još niste spremni na preinake, onda pametno smještanje manjih ukrasnih predmeta po kupaonici također može učiniti razliku, bez mnogo utrošenog vremena, novca ili truda. Od jednokratnih posebnih komada, poput zrcala ili nove zavjese za tuš, do svakodnevnih sitnica, poput postavljanja svježeg cvijeća, dovoljno je da krenete razmišljati o svojoj kupaonici da biste je počeli unaprjeđivati.

Izrada jednostavnog zečića od ručnika

Ovaj zečić od ručnika brz je i jednostavan origami oblik, a pun je pogodak. Jednom kad se uvježbate, ove slatke oblike zečića moći ćete izraditi u nekoliko sekundi, a svakako će u vašim gostima izazvati radost i smijeh.

Zeleni ručnik.

Položite ručnik svom duljinom i presavinite ga na pola.

Zeleni ručnik s dva pregiba.

Presavinite dva kraja kako bi stršili (poput ušiju).

Zeleni ručnik s pregibom i zamotuljkom.

Smotajte donju stranu ručnika.

Smotan zeleni ručnik.

Smotajte ručnik do kraja sve dok se ne budu vidjele samo uši koje strše.

Zečić.

Zavežite krajeve sa stražnje strane i to je to!

Otkrijte što sve možete izraditi od WC papira i ručnika u origami stilu.