Bref

Mirisi koji odgovaraju vašoj kupaonici

Kupaonica je jedna od najviše korištenih prostorija u vašem domu. Nitko ne voli prljavu kupaonicu ili kupaonicu neugodnog mirisa. Vjerojatno se njome ne biste htjeli ni koristiti, a kamoli si u njoj prirediti opuštajuću kupku. Uz redovito čišćenje kupaonice možete upotrebljavati neke od izvanrednih mirisa koji su u današnje vrijeme dostupni na tržištu kako bi taj malen prostor neprestano mirisao divno.

Zašto vaša kupaonica miriše loše?

Najčešći uzrok neugodnog mirisa u kupaonici jest začepljen WC. Začepljen WC svakako je svima noćna mora i nešto što je potrebno smjesta popraviti. Još jedan uzrok neugodnog mirisa u vašoj kupaonici mogu biti i bakterije. One se mogu provući kroz kanalizaciju i nakupiti u vašoj WC školjci. Do toga može doći prvenstveno tijekom ljeta kada se te bakterije množe brže zbog vlage. Iz sličnih biste razloga mogli čak naći i biofilm u svojoj kadi. Stoga je važno da prije svega uklonite neugodni miris koji se nakuplja u vašoj kupaonici, a tek onda primijenite dodatni umjetni miris.

Neugodan miris u kupaonici.

Odstranjivači neugodnih mirisa

Svima nam se u nekom trenutku života dogodilo da nam kupaonica neugodno miriše; u redu je, kupaonice ne mogu čitavo vrijeme divno mirisati. Ponekad upotreba sredstava za čišćenje kupaonice nije dovoljno djelotvorna pri uklanjanju neugodnog mirisa. Ona ga mogu na neko vrijeme prikriti, no ne zadugo. Tada uskaču odstranjivači neugodnih mirisa. Na tržištu postoji nekoliko takvih sredstava između kojih možete birati.

Prozračivanje

Pri renovaciji ili dizajniranju kupaonice, jedna od najvažnijih stvari koje bi vam dizajner pritom savjetovao jest osigurati dovoljnu prozračnost kupaonice. Slabo strujanje zraka u kupaonici, posebno ako je malena, može postati ogroman problem. Ono može biti uzrokom vrlo neugodnog mirisa u kupaonici, uz neke druge negativne posljedice. Iako ugradnja više prozora može riješiti taj problem, takvo rješenje nije uvijek moguće. Stoga bi odlična ideja bila postaviti ventilator za odvod zraka u kupaonici. Uz to možete nabaviti i pročišćivač zraka; ne zauzimaju mnogo prostora i ne koštaju puno, što ih čini odličnom alternativom skupim sustavima za prozračivanje.

Ostali savjeti za uklanjanje neugodnog mirisa

Prije nego primijenite savršen miris, evo nekoliko načina kako prije toga možete ukloniti neugodan miris iz kupaonice:

  • Morate redovito čistiti kupaonicu. Iako mirisni proizvodi mogu na neko vrijeme prikriti neugodan miris, on će se vratiti ako vaša kupaonica nije temeljito očišćena.
  • Morate redovito provjeravati odvode. Oni su u većini slučajeva izvor problema.
  • Operite svoje ručnike i osušite ih jer vlažni ručnici stvaraju neugodan miris u kupaonici.
  • Nabavite perivu zavjesu za tuš kako biste je redovito mogli prati. Također nabavite i jednu rezervnu zavjesu koju možete upotrebljavati u međuvremenu.
  • Možete nabaviti i aromatični tvrdi ili tekući sapun za ruke ugodnog, svježeg mirisa.
  • Upotrebljavajte osvježivače WC-a jer oni neprestano pružaju svježinu i miris. Kad ih objesite na WC školjku, održavat će higijensku čistoću vašega WC-a. Upotrijebite Bref Power Aktiv kako biste održali svoj WC temeljito čistim i svježim.

Zašto vam je potreban dobar umjetni miris u kupaonici?

Svima nam je ponekad potrebna opuštajuća kupka, no nitko se ne bi mogao opustiti u kupaonici neugodna mirisa. Kako biste stvorili umirujuće okruženje koje će vas riješiti stresa, morate u svojoj kupaonici postići miris izvanrednog spa odmarališta. Stoga je pronalaženje pravog mirisa za vašu kupaonicu važno i za vaše mentalno zadovoljstvo i sreću. Osim toga, nikad ne znate hoćete li i za svoje goste pripremati opuštajuću kupku; uživat ćete u njihovim komplimentima na račun vašeg izvanrednog odabira mirisa.

Mirisi i dizajni

Ukrašavanje kupaonice ne znači samo odabir prave boje zidova ili postavljanje ukrasnih predmeta, već i odabir pravog mirisa za kupaonicu. Miris se mora slagati s dizajnom kupaonice i mora vam omogućavati da stvorite savršenu komplementarnu atmosferu. Stoga bi odlična ideja bila uskladiti mirise s prevladavajućom bojom u kupaonici. Na primjer, ako je vaša kupaonica smeđe boje, možda i nešto tradicionalnija s gornjom površinom u boji tamnog drva, odaberite reske mirise. Mogli biste isprobati cimet koji bi bio odličan izbor.

Također, ako u vašoj kupaonici prevladavaju pastelne boje poput blijedo-ružičaste ili ljubičaste, mogli biste odabrati cvjetni miris. Isprobajte jorgovan ili lavandu, odlično bi odgovarali. Velik broj ljudi mogao bi preferirati i ružu kao izvrstan miris u takvoj kupaonici. Upotrijebite Bref Power Aktiv i iskusite osvježavajuć miris prirode. Nadalje, ako je vaša kupaonica u toplim tonovima s nijansama narančaste i zlatne, svakako odaberite miris agruma kako biste stvorili idealnu atmosferu u kupaonici.

Mirisni štapići.

Mirisne svijeće

Još jedan jednostavan način da se uhvatite u koštac s neugodnim mirisima u kupaonici jest da nabavite mirisne svijeće. Takve svijeće mogu zaista preporoditi kupaonicu neugodnog mirisa. Osim što mirišu odlično, djeluju smirujuće na vas dok ste u kupki. Ipak, ako volite mirisne svijeće i planirate ih upaliti u svojoj kupaonici, ne zaboravite ugasiti ih prije nego napustite kupaonicu kako biste izbjegli opasnost od požara.

Mirisne svijeće.

Eterična ulja

Eterična ulja izvrstan su način da postignete fantastičan miris u svojoj kupaonici. Možete ih upotrebljavati u difuzerima ili napraviti vlastita sredstva za čišćenje upotrebom eteričnih ulja. Stoga slijedite gore navedene savjete i postignite da vaša kupaonica divno miriše. Prekrasna kupaonica svakako nije savršena sve dok i ne miriše savršeno.