Bref

Kako očistiti jako prljav WC

I vašem je WC-u potrebno proljetno čišćenje, baš kao i ostatku vašega doma! S vremena na vrijeme trebali biste dubinski očistiti svoj WC kako biste spriječili nakupljanje plijesni, bakterija i mrlja te očistili dijelove WC-a koji nisu obuhvaćeni tjednim čišćenjima. Također, ako ste suočeni s jako prljavim WC-om koji možda dugo nije bio čišćen, morat ćete ga dubinski očistiti kako biste ga vratili u normalno stanje.

Dubinsko čišćenje WC-a sastoji se od temeljitog uklanjanja svih mrlja, uklanjanja WC daske i struganja sve plijesni i kamenca – rezervirajte za to barem 2 sata, potrajat će...

Kako očistiti jako prljavu WC dasku

Kako biste temeljito očistili svoj WC, prvo morate ukloniti WC dasku s vrha školjke: pronađite krilne matice s donje strane školjke koje fiksiraju dasku i odvijte ih. Jednom kad ste potpuno odvili matice, trebali biste biti u stanju jednostavno podignuti dasku i ukloniti je kako biste je temeljito očistili. Kad je odvojite, imat ćete slobodan pristup čitavoj WC školjci i moći ćete je ribanjem iznutra i izvana dovesti do sjaja. Započnite na vrhu i pobrinite se da uklonite sve mrlje i prljavštinu abrazivnom spužvom.

Kako očistiti prljavu WC školjku

Zatim se usredotočite na čišćenje područja ispod ruba vaše WC školjke. Ovdje se skrivaju mnoge bakterije i obično se taloži kamenac u velikim količinama. Kako biste ih učinkovito suzbili, preporučujemo vam upotrebu sredstva Bref 10x Effect. Ovo snažno sredstvo za uklanjanje kamenca djeluje na mrlje kamenca i djelotvorno uklanja i mrlje urina. Uštrcajte tekućinu ispod ruba te ostavite da djeluje koliko je potrebno, a zatim temeljito izribajte područje. Sredstvo za čišćenje Bref 10x Effect počinje djelovati čim se primijeni, no u slučajevima vrlo tvrdokornih mrlja, ostavite ovo snažno sredstvo za čišćenje da djeluje duže vremena: od pola sata do preko noći.

Čišćenje WC-a.

Kako očistiti mrlje na WC školjci

Ako WC nije očišćen dugo vremena, na dnu školjke mogu se početi pojavljivati smeđe mrlje, kako iznad tako i ispod razine vode. Te su mrlje nataloženi kalcij koji se nakuplja posebno brzo u područjima teške vode. Mogu biti vrlo ružne i potencijalno su nehigijenske ako dugo vremena ostanu neuklonjene. Najbolji način da izbjegnete takve mrlje jest da redovito čistite svoj WC! No ako su se na dnu vašeg WC-a ipak pojavile smeđe mrlje, ne očajavajte. Sredstvom Bref 10x Effect Anti Limescale i uz malo napora i dalje možete svoj WC učiniti blistavim. Ovisno o prirodi mrlja, također možete isprobati ostale proizvode 10x Effect koji snažno djeluju na tvrdokornu prljavštinu poput kamenca, hrđe, ostataka sapuna, masnoće i čađe, bakterija i plijesni; Bref 10x Effect nudi snažno rješenje.

Kako očistiti zaprljan WC ispod razine vode

Na WC-u koji dugo nije očišćen mogu postojati posebno tvrdokorne smeđe mrlje ispod razine vode. Kako biste ih se riješili, ponovite navedeni postupak uklanjanja kamenca uz upotrebu proizvoda Bref 10x Effect. To bi u većini slučajeva trebalo rastvoriti prljavštinu i učiniti vaš WC čistim. Ako nakon višestrukih pokušaja i dalje postoje naslage koje se ne mogu ukloniti, bijeli ocat također bi mogao biti od pomoći. Da biste upotrijebili ocat, morate ručno iscrpiti WC školjku – doslovnim uklanjanjem vode s dna vašega WC-a sve dok u njemu više nema vode. Zatim izlijte bijeli ocat niz WC na način da prekrije sva područja na kojima se nalaze tvrdokorne mrlje. Nakon toga, ostavite da pogođena područja nekoliko sati upijaju ocat prije nego ih dobro izribate.

Kako očistiti prljavi vodokotlić

Čišćenje vodokotlića WC-a također je dobra ideja ako ste pravi čistunac. Vodokotlić sadrži mnogo pomičnih dijelova i u njemu dugo vremena stoji voda. Također ga se vrlo rijetko čisti. Sve to znači da se u njemu obično nakupljaju kamenac i alge. S obzirom na to da se u ovom dijelu WC-a ne nalazi prljava voda, nije toliki higijenski rizik. No ako ga se duže vrijeme ne očisti, takvi talozi mogu uzrokovati mehaničke kvarove. Kako biste očistili vodokotlić, samo podignite poklopac, nanesite manju količinu proizvoda Bref 10x Effect i iščetkajte novom četkom (ne onom koju upotrebljavate za čišćenje unutrašnjosti WC školjke!). Taj je posao nešto nezgodniji s vodokotlićima ugrađenima u zid, no obično je i dalje moguće četkom dosegnuti unutrašnjost i očistiti područje.

Neka vaša WC školjka ostane besprijekorna

Kad obavite sve gore navedene korake, ponovno sastavite svoj WC, zakoračite unazad i divite se rezultatima svoga rada. Zatim poduzmite određene radnje kako biste osigurali da se više nikad ne zaprlja toliko!  Redovita, tjedna čišćenja trebala bi spriječiti nakupljanje tvrdokornih mrlja u vašoj školjci i osigurati da ne morate tako učestalo, ili uopće, provoditi dubinska čišćenja. Uvijek objesite osvježivač WC-a poput proizvoda Bref Color Aktiv kako biste osigurali stalnu higijenu i čistoću. Osim toga, ako spriječite zadržavanje mrlja urina, to će pomoći spriječiti nakupljanje taloga i neugodnih mirisa oko vrha vaše WC školjke i daske. Steknite dobre navike i počistite svaki put kad se vaš WC zaprlja. Na taj ćete način smanjiti potrebu za provođenjem dubinskih čišćenja.

I vašem je WC-u potrebno proljetno čišćenje! Vrhunski savjeti za dubinsko čišćenje vašega WC-a.