Bref

Ekspresno čišćenje: brzo čišćenje WC-a kad vam nedostaje vremena

Ponekad je život preužurban da bismo proveli puno vremena čisteći WC. No taj kućanski posao ipak ne treba zanemariti. Stoga smo za osobe kojima nedostaje vremena sastavili šalabahter koji će im pomoći da održe svoj WC na pristojnoj razini uz minimalnu gnjavažu.

  1. Prevencija: ne dopustite da se vaš WC zaprlja
  2. Održavanje: upotrebljavajte osvježivače WC-a kako biste spriječili neugodne mirise i očuvali svoj WC stalno svježim i mirisnim
  3. Fokus: gdje prvo čistiti za postizanje najvećeg učinka
  4. Djelotvornost: odabrati pravo sredstvo za čišćenje WC-a
  5. Planiranje: pronaći pravi trenutak

1. Prevencija: ne dopustite da se vaš WC zaprlja

Nitko ne želi WC koji neugodno miriše, no nemamo svi vremena niti želje posvetiti veliku količinu radnih sati održavanju školjke besprijekornom. Naš je vrhunski savjet jednostavan: ne dopustite da se vaš WC zaprlja. Ovako ćete to postići:

Ribanje pri svakom ispiranju. Jedan jednostavan način da vaš WC ne počne neugodno mirisati, da ne nastanu naslage kamenca i da školjka ostane čista jest da se pobrinete da WC nakon svakog posjeta ostane savršeno čist. To znači ribanje ne samo kad mislite da je potrebno, već svaki put. Utrošite 20 sekundi u ribanje četkom i uštrcavanje sredstva za čišćenje oko unutrašnjosti školjke, izribajte jednom ispod razine vode, jednom iznad te jednom oko vrha ispod ruba. Usvajanje ove navike može potrajati, no razmislite samo o silnoj uštedi vremena. Ako se možete prisiliti na to, možda više nikad nećete morati čistiti svoj WC!

Spužva na gotovo! Držite spužvu za čišćenje ili krpu kraj WC-a i očistite bilo kakvu prljavštinu čim nastane. Prođite jednom oko daske krpom i raspršivačem za čišćenje kupaonice i tako ćete se riješiti mrlja i mirisa urina prije nego nastanu.

Spužva u ruci.

2. Održavanje: upotrebljavajte tablete i osvježivače WC-a kako biste spriječili neugodne mirise

WC koji ima neugodan miris sličan je problemu s tjelesnim mirisima: jednom kad primijetite miris, već je prekasno. Ono što trebate učiniti jest spriječiti nastajanje neugodnog mirisa. Najbolji način suzbijanja problema također je vremenski najučinkovitiji. Jednostavno upotrijebite osvježivače WC-a i možete ograničiti nakupljanje naslaga kamenca te bakterija i mirisa koji ga prate. Kamenac je plodno tlo za bakterije, stoga se pobrinite da se vaš WC pri svakom ispiranju obrani od nakupljanja naslaga tvrde vode.

Osvježivači WC-a
Osvježivač WC-a visi s unutrašnje strane WC školjke i izravno raznosi aktivne tvari za čišćenje te pri ispiranju otpušta ugodan miris i osigurava da je voda u vašem WC-u uvijek čista i svježa.

Postavljanje proizvoda traje samo nekoliko sekundi, a vaš WC održava čistim i mirisnim dugo vremena, bez potrebe za vašim angažmanom. Neophodan je pribor za osobe s nedostatkom vremena.

3. Fokusiranje napora: gdje prvo čistiti za postizanje najvećeg učinka

Kada pomislite na čišćenje WC-a, zamislite li ribanje WC četkom dok su vam ruke duboko u WC školjci? To bi mogla biti pogreška. Neugodni mirisi i bakterije koje pokušavate ukloniti zapravo se nalaze na višoj razini.

Fokus 1: prvo očistite ispod ruba
Ako vas brinu neugodni mirisi vašega WC-a, onda se prvo morate pozabaviti čišćenjem ispod ruba. Iako mnogi ljudi misle da su uzrok neugodnih mirisa mrlje i tragovi u školjci, zapravo se bakterije koje šire najneugodnije mirise skrivaju ispod ruba. Stoga, ako ste u žurbi, počnite od vrha. Ugurajte četku ispod ruba školjke i iščetkajte ga cijelog. Ponovite radnju nekoliko puta i zatim isperite.

Fokus 2: vrh školjke
Još jedno mjesto zadržavanja mrlja i neugodnih mirisa, posebno od urina, jest vrh školjke. Stoga još jednom napominjemo da se suzdržite od nagona da uronite četku u dubine školjke, već umjesto toga temeljito obrišite vrh školjke krpom ili spužvom. Svakako očistite i sve fiksne elemente daske te stražnju stranu.

Fokus 3: daska
Ne propustite očistiti WC dasku. To je još jedno područje gdje se skrivaju neugodni mirisi, pogotovo od urina. Očistite je standardnim raspršivačem za čišćenje kupaonice i krpom. Ne zaboravite na šarke i fiksne elemente – često se baš tu zadržavaju najgori mirisi.

Fokus 4: sifon
U redu, sada se možete posvetiti dnu školjke i pošteno ga očistiti. No imajte na umu da te smeđe mrlje nije lako razložiti i taj zadatak možda bude potrebno ostaviti za jedan dan kada ćete mu moći posvetiti veću količinu vremena i truda.

Žena čisti WC.

4. Djelotvornost: odabrati pravo sredstvo za čišćenje WC-a

Na raspolaganju vam je zaista velik broj sredstava za čišćenje WC školjke, od ručno izrađenih pripravaka do izbjeljivača. Međutim, za one koji žele brzo čišćenje, rješenje je uvijek kvalitetno sredstvo za čišćenje WC-a. Evo zašto:

Prirodni pripravci: očito nemate dovoljno vremena da krenete zakuhavati vlastite pripravke. Pogotovo one koji vjerojatno i neće uspjeti razložiti tvrdokorne mrlje i mirise.

Vrlo snažna sredstva za čišćenje WC-a: ponekad vam pri povremenim čišćenjima treba nešto snažnije sredstvo za čišćenje WC-a: ako se WC jače zaprljao ili kad ga samo želite dubinski i temeljito očistiti. Linija proizvoda Bref 10x Effect savršena je za te svrhe, otklanjanje kamenca i prljavštine kako iznad tako i ispod razine vode te obnavljanje blistave bjeline vaše školjke.

Dijete isprobava.

5. Planiranje: pronaći pravi trenutak

Postoji li ikad dobar trenutak za čišćenje WC-a? Naravno da postoji! Samo morate upotrijebiti svoju maštu. Razmislite postoji li termin koji je redovit i neispunjen (prazan hod) i ispunite ga zadovoljstvom dobro obavljenog posla čišćenja. To je možda vrijeme prije odlaska na posao, prije izlaska petkom navečer ili dok čekate da se skuha večera.

Obavite dvije radnje istodobno kako biste ekonomizirali vrijeme: čišćenje WC-a ne zahtijeva intelektualni napor. Stoga, dok su vam ruke zauzete, zašto ne zaokupite um nečim drugim? Slušanjem podcasta, na primjer? Ili učenjem jezika? Ili pak obavljanjem telefonskog razgovora koji već neko vrijeme odgađate? Ako tome pristupite na pravi način, možete pretvoriti čišćenje WC-a iz kućanskog posla u priliku za osobni napredak.

Sat.

Žuri vam se? Skratite vrijeme koje vam je potrebno za čišćenje WC-a. Jednostavne ideje da učinite čišćenje bržim i djelotvornijim.