Bref

4 načina kako da održite svoj WC još čišćim

Nitko ne voli čistiti WC, a ako već moramo, onda bismo to htjeli obaviti što je brže i učinkovitije moguće. Najbolji način da se pobrinete da vašem WC treba minimalna količina pažnje jest da ga neprestano održavate čistim!

Upotrebom pravih proizvoda i čišćenjem nakon svakog posjeta možete smanjiti stvarnu potrebu za čišćenjem na najmanju moguću mjeru. Štoviše, možete biti sigurni da je vaš WC uvijek čist i da vas nikad neće osramotiti ili vam uzrokovati gnjavažu. Prikupili smo 5 vrhunskih savjeta koji će vam pomoći da održite svoj WC čišćim na još duže vrijeme...

1. Sjednite za čišći WC

Iako je ta tema kontroverzna u nekim kućanstvima, jedan od najlakših načina kako možete svoj WC održati čišćim duže vremena jest da ukinete stajaće korištenje. Kada i muškarci i žene sjedeći upotrebljavaju WC, on zaista duže ostaje čist. Jednostavno je činjenica da urin koji ne dospije u školjku ne nestane. Ostavlja mrlje, upija se i zadržava čime se stvaraju prljave točke neugodnog mirisa na podu oko vašega WC-a, na dasci i vrhu školjke. Mokrenje sjedeći može se doimati kao gubitak vremena, no zapravo je upravo suprotno.

2. Četkajte pri svakom ispiranju

WC četka smještena je uz WC s razlogom. Nije samo za prilike u kojima čistite WC, već i kad ga upotrebljavate. To je navika koju je lako razviti, a osigurava da je vaš WC uvijek čist. Jednostavno pri svakoj upotrebi očetkajte jednom oko školjke uz malo sredstva za čišćenje. Vidjet ćete da će time tjedno čišćenje postati gotovo nepotrebno! Kako biste u najvećoj mogućoj mjeri iskoristili svoju WC četku, i nju održavajte čistom i redovito je mijenjajte. WC četke relativno se brzo zaprljaju i istroše. No usprkos tome što ih je jeftino zamijeniti, mnogi ih ljudi doživljavaju kao predmete za cijeli život! Nema potrebe za time. Trebali biste često mijenjati svoju WC četku: svakih nekoliko mjeseci ili koliko često je potrebno. Vrhunski savjet: kako biste produžili životni vijek svoje WC četke, ostavite da se osuši prije nego je vratite u držač. To možete postići zatvaranjem poklopca WC daske preko četke i smještanjem četke između daske i vrha školjke. Ako samo položite četku natrag u držač, vjerojatno će ostati zaprljana i vlažna.

WC četka u WC-u.

3. Osvježivač WC-a sprječava prljanje WC-a

Upotrijebite dobar osvježivač WC-a i održite svoj WC čistim, mirisnim i slobodnim od smeđih mrlja. Bref Power Aktiv djeluje u sprječavanju kamenca, stvara pjenu pri dnu školjke i ostavlja svjež miris nakon svakog ispiranja. Uz trajanje od 250 ispiranja po osvježivaču, nema jednostavnijeg načina da osigurate dugotrajnu čistoću svojeg WC-a. Lako se postavlja, lako zamjenjuje i sveobuhvatno je rješenje vaših potreba za higijenom i svježinom. Nećete nikad više zazirati od vlastitog WC-a dok vam s ruba školjke visi najbolji osvježivač. Dapače, uvijek će dobro izgledati i mirisati svježe.

4. Redovito čišćenje

Konačno, potrebno je napomenuti da je ključna sastavnica održavanja vašeg WC-a čistim... redovito čišćenje. Kao prvo, pokušajte naviknuti osobe u svome kućanstvu da počiste bilo kakve nezgode čim se dogode. Brzo djelovanje pri uklanjanju prolivene tekućine osigurava da WC mnogo duže ostane čist. Savjesna upotreba WC-a sastoji se u tome da očistite za sobom nakon upotrebe i ne ostavljate problem nekome drugome ili čak samima sebi kasnije!

Kao drugo, pobrinite se da odredite redovita čišćenja WC-a i kupaonice barem jednom tjedno. Bez rutinskog rasporeda, vrlo je jednostavno popustiti u obrascima. Ako dobro održavate svoj WC, odgovarajuće čišćenje ne bi trebalo trajati više od 10 do 15 minuta tjedno. Nađite odgovarajuće vrijeme u svojem tjednom rasporedu i neka vam to bude vrijeme čišćenja WC-a. Možda je to vrijeme prije večernjeg tečaja, prije odlaska na posao ili prije nego pogledate svoju omiljenu televizijsku seriju. Pronađite termin koji vas motivira i držite ga se!

Konačno, vrijedi napomenuti da je čak i dobro održavan WC potrebno s vremena na vrijeme dubinski očistiti. To bi trebalo uključivati ribanje unutrašnjosti vodokotlića i uklanjanje WC daske. Nije ugodan posao, ali trebali biste se time pozabaviti jednom do dvaput godišnje. Zapišite to u svoj dnevnik kako ne biste zaboravili ili, još bolje, memorirajte to u obliku ponavljajuće obveze u svojem elektroničkom kalendaru.

Smanjite svoje potrebe čišćenja WC-a. Ne dopustite da se ikad zaprlja uz pomoć naših 4 načina za održavanje čistoće.